Перейти до основного вмісту
Резолюція учасників засідання круглого столу

       З урахуванням високого рівня відповідальності перед сучасними фахівцями сфери фізичної культури і спорту в умовах війни, запитами суспільства, та спрямованістю євроінтеграції України, підготовка їх на Буковині носить досить специфічний характер, тому постає актуальним питанням розгляду освітнього процесу та особливостей набуття фахових компетенцій майбутніх фахівців. В нашому регіоні підготовкою фахівців 017 «Фізична культура і спорт» першого та другого рівнів вищої освіти займається кафедра теорії та методики фізичного виховання і спорту Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

        Ми,  УЧАСНИКИ       ЗАСІДАННЯ  КРУГЛОГО СТОЛУ, резолюємо таке:

 Звернутися до органів державної влади з проханням:

  • Популяризувати цінність фахівців сфери фізичної культури та спорту, сприяти залученню їх до спортивно-масової та оздоровчої діяльності, захищати їх права та інтереси.
  • Стимулювати постійну взаємодію, колаборацію, кооперацію та комунікацію фахівців з метою реалізації прав та свобод фахівців сфери фізичної культури та спорту України в умовах війни.
  • Налагоджувати контакти і взаємозв'язки з фахівцями сфери фізичної культури та спорту, які виїхали з України.

Звернутися до керівництв закладів вищої освіти з проханням:

  • Стимулювати постійну взаємодію, колаборацію, кооперацію та комунікацію фахівців сфери фізичної культури та спорту з метою реалізації прав та свобод їх в умовах війни;
  • Скоординувати зусилля фахівців сфери фізичної культури та спорту з метою приведення відповідності до європейських стандартів та міжнародних правових норм;
  • Сприяти покращенню матеріальної бази для ефективної підготовки фахівців;
  • Включити в блок проведення практик питання підготовки в позашкільної освіти, та на літніх туристичних базах відпочинку;
  • Адаптувати програму підготовки до роботи фахівців згідно Нової Української школи;
  • Внести в відповідні дисципліни теми: «Психо-педагогічна майстерність в роботі з дітьми»; «Діагностика порушень опорно-рухового апарату»; «Морфо-функціональні особливості різних груб населення при плануванні та проведенні занять фітнесом»
  • Проведення зустрічей та занять з залученням провідних фахівців з фітнесу

 

Звернутися до директорів ДЮСШ, керівників громадських організацій спортивних федерацій та клубів з проханням:

  • Сприяти активізації інтеграційних зв’язків між директорами ДЮСШ, керівниками громадських організацій спортивних федерацій та клубів та структурами, які займаються підготовкою фахівцями сфери фізичної культури та спорту заради позитивного розвитку.
  • Забезпечення підтримки фахівців на місцевому рівні.
  • Підтримувати діяльність фахівців, шляхом їх відзначення.

 

Учасники засідання  круглого столу на тему  «Актуальні проблеми підготовки фахівців сфери  Фізичної культури і спорту на Буковині в умовах воєнного стану» в рамках ІV міжнародної науково-практичної конференції «Фізична культура і спорт: досвід і перспективи»,яка проводиться під егідою Юнеско 7 квітня 2023 року.

 

Прийняли зазначену Резолюцію 7 квітня 2023 р.

 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності