Благодійний майстер-клас з легкої атлетики «МИ – УКРАЇНЦІ»

5 травня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу факультету фізичної культури і здоров’я людини відбувся благодійний майстер-клас з легкої атлетики «МИ – УКРАЇНЦІ».

Мета цього дійства – ознайомлення  з легкою атлетикою як олімпійським видом спорту, завдяки чому підвищується рухова активність дітей, зменшується стрес і напруження, покращується загальний стан організму, а також відбувається моральне виховання дітей та прищеплюються засади патріотизму.

Майстер-клас відбувся у рамках наукового проекту «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» за підтримки Асоціації випускників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та кафедри практичної психології, факультету педагогіки, психології та соціальної роботи.

Як зазначив ініціатор майстер-класу, доцент Ярослав Галан, рухова активність – важливий чинник у подоланні проблем, пов’язаних зі здоров’ям. Таким чином проведення різноманітних дійств у цій галузі дає змогу зміцнити здоров’я дітей та заохотити їх до систематичних занять спортом, що в майбутньому матиме позитивні результати в їхній повсякденній діяльності.                                                      

Під час урочистої церемонії відкриття були представлені почесні гості, представники Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича: начальниця науково-дослідної частини Алла Ангельська; головний бухгалтер Юрій Романів; декан факультету фізичної культури і здоров’я людини Ярослав Зорій; завідувач кафедри фізичної культури та основ здоров’я, голова Асоціації випускників ЧНУ Юрій Мосейчук; доцентка, майстер спорту з художньої гімнастики Олена Мороз; доценти кафедри практичної психології,  факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Тетяна Канівець і Галина Фесун, а також координатор дитячого простору «Карітас дітям» благодійного фонду «Карітас Чернівці» Іванна Нагірняк; вчитель Чернівецької ЗОШ №33, вчитель вищої категорії, старший вчитель Віктор Слободян, випускник ЧНУ, член збірної України, майстер спорту з легкої атлетики Еміль Ібрагімов. Студенти факультету фізичної культури і здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, які наразі вивчають дисципліну «Легка атлетика з методикою викладання», проявили себе в ролі майбутніх вчителів та тренерів з фізичної культури.

Еміль Ібрагімов ознайомив дітей з основними поняттями легкої атлетики, показав важливі прийоми, які слід використовувати під час тренувань, а також розповів про власний досвід, кар’єрний ріст та закликав до занять спортом.

Показові виступи презентували студенти факультету, зокрема студентка спеціальності «Фізична культура і спорт», майстер спорту з художньої гімнастики Таїсія Вишиван та студентки 1 курсу спеціальності «Середня освіта. Фізична культура» з чирлідингу. Також було проведено олімпійську руханку під керівництвом Олени Мороз.

Під час майстер-класу доцент кафедри музики, член Всеукраїнської музичної спілки Георгій Постевка виконав Державний гімн України. Також у його виконанні пролунала пісня «We are the champions», яка ознаменувала перемогу кожного з учасників.

Учасники майстер-класу отримали медалі й подарунки.