На факультеті фізичної культури та здоров’я людини відкрили «Олімпійську бібліотеку»

26 січня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на факультеті фізичної культури та здоров’я людини в рамках наукового проєкту молодих вчених МОН України «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» відкрилась «Олімпійська бібліотека».

Відкриття бібліотеки відбулось за підтримки відділення Національного олімпійського комітету України у Чернівецькій області та адміністрації університету, факультету та регіонального осередку Олімпійської академії України.

Почесними гостями заходу стали:

  • перший проректор, професор, доктор історичних наук, член-кореспондент НАПН України, заслужений працівник освіти України, Лауреат Премії імені М. Грушевського НАН України Василь Балух
  • декан факультету фізичної культури та здоров’я людини, доктор педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України Ярослав Зорій
  • голова регіонального відділення НОК України у Чернівецькій області, чемпіон світу з легкої атлетики, учасник трьох Олімпійських ігор Іван Гешко.

Ініціатором відкриття «Олімпійської бібліотеки» виступив керівник наукової проєкту МОН України «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти», кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, голова ради молодих вчених при ОДА Чернівецької області, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених, член виконкому Олімпійської академії України Ярослав Галан. Який відмітив, що олімпійська освіта сьогодні є не тільки важливим фактором розвитку олімпійського руху, а й могутнім засобом вирішення стратегічних завдань виховання – спрямованого на формування в українців фізичного і морального здоров’я, навичок здорового способу життя, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом.

Створення таких «Олімпійських бібліотек» сприяє розвитку олімпійського руху в Україні, пропагує поширення фундаментальних принципів і цінностей олімпізму. Завданням виступає: розвиток пізнавальних інтересів, поглиблення знань про олімпійські види спорту та історію олімпійського руху для студентів та майбутніх фахівців з фізичної культури, фізичного виховання та спорту.

Також, студенти активно почнуть використовувати олімпійську літературу Національного олімпійського комітету в режимі online на  сайті НОКУ, що дозволить охопити якомога більше учасників освітнього процесу в університеті та факультеті зокрема.