Науковий семінар до 30-річчя Національного олімпійського комітету!

22 грудня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на факультеті фізичної культури та здоров’я людини в режимі online було проведено семінар на тему: «Олімпійська освіта в житті підростаючого покоління». Семінар проведений з нагоди 30-ї річниці від дня заснування національного Олімпійського комітету України.

Організатором заходу виступили факультет фізичної культури та здоров’я людини разом з Відділенням національного олімпійського комітету України у Чернівецькій області.

З привітанням до учасників заходу виступив голова регіонального відділення НОК України у Чернівецькій області, чемпіон світу з легкої атлетики, учасник Олімпійських ігор Іван Гешко, який розповів про олімпійський рух за часи незалежності України.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся декан факультету, доктор педагогічних наук, доцент, Ярослав Зорій. Також до заходу долучились завідувач кафедри фізичної культури та спорту, кандидат психологічних наук, доцент Ігор Наконечний та завідувач кафедри фізичної культури та основ здоров’я, доктор педагогічних наук, професор Юрій Мосейчук.

З доповіддю про олімпійську освіту на території Буковини виступив кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, голова ради молодих вчених при ОДА Чернівецької області, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених, керівник наукової теми МОН України «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» Ярослав Галан.

Метою семінару є сприяння здоровому та активному способу життя, залучення дітей, школярів, молоді та широких верств населення до заходів та проектів НОК України для популяризації олімпійського руху.

«Олімпійський рух – це дійсно унікальне явище, яке має неймовірну силу об’єднувати людей навколо миру, дружби та розвитку. Тому сьогодні, як ніколи, ми розуміємо, що саме спорт є тим важливим чинником, який допомагає долати будь-які труднощі.

Учасники семінару отримають пам’ятні сертифікати та олімпійську літературу для своєї педагогічної діяльності.